Menu

Content

Badem Unlu Kurabiye / Amaretti

Mutfak benim oyun saham. Sebzeler, meyveler, etler, baharatlar yani yiyecekle ilgili her türlü malzeme benim oyuncularım. Maç skoru benim için “eline sağlık, çok güzel olmuş” cümlesi. Bir de üstüne tarif istenince, şampiyonluk kupası almış gibi oluyorum. Oya's Cuisine takipçileri yenilsem de yensem de beni hep destekleyen taraftarlarım. Onlar için de oyundan hep galip çıkabilmek amacıyla yeni tarifler deniyor, farklı tatlar araştırıyorum. Reçetenin tam istediğim gibi olduğuna inandığım zaman da sizlerle paylaşıyorum. Maç da olsa mutfak da olsa emek verilmeden olmuyor.

Bugün de denedikten sonra lezzetinden iyice emin olduğum Amaretti kurabiyeleriyle karşınızdayım. Bu kurabiyeleri bir pastanede tatmış ve” işte bu tam da bana göre” demiştim. Sonrasında denemeler başladı tabii ve nihayet damağımı ikna eden o tadı yakaladım. Bu kurabiyeleri Amaretti diye adlandırmış İtalyanlar. İçinde buğday unu olmayan, bol badem unlu, dışı kıtır, içi yumuşacık sakızımsı bir lezzet. Yemek sonrası ikram ediliyor ve tam bir İtalyan klasiği. İsterseniz meyve ve likör koymadan da yapılabilir. Haydi sizleri daha fazla bekletmeden mutfağa geçelim mi?

Malzeme Listesi:

  • 2 adet yumurtanın akı
  • 190 gr badem unu
  • 120 gr toz şeker (kurabiye hamuru için)
  • 1 çorba kaşığı portakal likörü/ acıbadem likörü
  • 1/2 paket vanilya
  • 4 adet kuru kayısı
  • 1 adet portakalın rendesi
  • 3 çorba kaşığı toz şeker (dışı için)
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri (dışı için)

 Tarif:

Fırın önceden 170 dereceye ısıtılır. Turbo olursa 150 derece ye ısıtılmalı. Fırın tepsisine fırın kâğıdı yayılır. Portakal rendelenir. Kayısılar minicik doğranır. 

2 adet yumurta akı kar beyaz ve katı olana kadar çırpılır. Geniş bir kaba tüm katı malzeme konur ve karıştırılır. Çırpılmış yumurta akı ve likör bu karışıma katılır, macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.

Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır, önce hafifçe toz şekere, sonra pudra şekerine bulanır, fazlası silkelenir ve hazırlanan tepsiye dizilir.

Fırına konur ve 15-17 dakika resimde ki gibi olana kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra 1-2 dakika ılınması için tepside bekletilir ve sonra soğuması için kâğıtla birlikte alınıp tezgâh veya ızgara üzerinde konur.

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook