Menu

https://oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Ethem Efendi Bazlama Kahvaltı Evi

Demişler ki 'Bizce kahvaltının ne günü olur ne de zamanı', ve Ethem Efendi Bazlama Kahvaltı Evini böylece hayata geçirmiş kurucuları. Anadolu yakasında Erenköy'de tarihi bir köşk düşünün. Nazım'ın uğruna  şiirler yazdığı,onun gönlünde ayrı bir yeri olan kızıl saçlı Piraye'siyle yaşadığı dillere destan aşka ortak olan bu köşk şimdilerde 9.00 - 17.00 saatleri arasında size ev sıcaklığında sadece kahvaltı servisi yapan bir mekan.

Dekorasyonunda köşkteki eski yaşamın izlerini taşıyan bu köşk bazlama, pişi, gözleme, menemen, acuka gibi geleneksel anadolu lezzetleri yanında  yüzde yüz doğal ve organik ürünlerle siz doyana kadar servis veriyor. Sınırsız serpme kahvaltıda yeşil, siyah zeytin, tahin pekmez, kurudut, süzme yoğurt, çay , domates, salatalık, yeşil kahvaltı biberi, tulum peyniri, beyaz peynir, otlu peynir, karadut reçelli lor peyniri,bazlama pişi, köy menemeni, kasap sucuğu, kuruyemiş, meyve, üç peynirli patlıcan, acuka, organik reçel var.

Peynirleri Ödemişten, kaşarı Karstan, tereyağı Trabzondan geliyor. Reçelleri doğal pancar şekeri ile ev yapımı, kabak reçelinden domatese kadar yaklaşık 40 çeşit reçelleri var. Zeytin ve zeytin yağları Orhangazi'deki aile bahçelerinin mahsulü. Pişi ile birlikte ikram edilen kasap sucuğunun lezzeti hala damağımda, şahaneydi. Üç peynirli, süzme yoğurt ve naneli patlıcan ezmesini çok beğendim. Masaya çaydanlıkla gelen sınırsız çay servisinde çay ise Rize'den.

Ekstra olarak arzuya göre patates kızartması, sucuklu, kavurmalı yumurta, omlet, kızarmış Hellim, sigara böreği ve boyoz gibi ürünler var, bu arada boyozu İstanbullular yapamıyor deyip, haftalık olarak İzmir'den donmuş olarak getirtiyorlarmış.

Geniş bahçesi, otoparkı, çocuk evi mevcut. Güler yüzlü, medeni personeli sizi ürünlerle ilgili bilgilendiriyor. Servis aksamıyor. Kişi başı 70 tl olarak düzenlenmiş.

Adres:

 Erenköy Mah. Ethem Efendi Caddesi. No:50
 Kadıköy

Tel: 0541 528 22 29

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook