Menu

Content

360Suada Club

Asya ve Avrupa kıtaları arasında insan eli ile oluşturulmuş küçücük bir ada Suada.  360 ise Beyoğlu’ndan ve Moda'dan sonra şimdi de Suada'da aynı çizgi ve kalitesi ile yer alan bir mekan, eşsiz, rakipsiz. Tüm 360'larda olduğu gibi burada da 360 derece bir İstanbul manzarası var.  Ferah, kaliteli, eşsiz manzaralı bu mekanda,  çok guzel bir atmosfer içinde, hem füzyon mutfak hem de değişik kokteyl alternatiflerinin tadımındaydık.

Sevgili Fatma Samsa Yılmaz'ın "Tarçın Events" organizasyonu ile davetli olduğumuz tadım gecesine giderken Kuruçeşme'den Suada'nın tam karşısından kalkan tekneye bindik. Otoparkı yok, ama Suada'nın valeleri Kuruçeşme Parkı'nın girişinde arabanızı alıyor. Bindiğimiz tekneden adaya adımımızı atar atmaz çok nazik hostesler tarafından karşılanıp, masamıza ulaştık. Mesafeli oturma gurupları, kaliteli müşteri portföyü ve yoğun çalışan barı hemen ilgimi çekti.

Gurme Blogger daveti olduğu için bizlere hazırlanan menü çok özeldi. Masada ki zeytinyağı tabağı ve yumuşacık ekmeklerle başladığım tadım kavun küpleri üstüne "Tuzlu Beyaz Peynir Dondurma" ile devam ederken, bu çok farklı, alışılmışsın dışındaki sunum hakkında süphelerim oluştu... Tuzlu ve tatlı karışımı, hele dondurulmuş beyaz peynir nasıl olacak derken, göz açıp kapayana kadar bitti bile.

Başlangıçlardan mezelere geçince Avokado, misket limon ve semizotlu 'Karides Ceviche', Armut, hindiba ve çıtır dana bacon'lu 'Taze Kuşkonmaz-Gorgonzola' ki bu benim favorim oldu. Zencefil, uçan balık yumurtası, çin sarmısağı, gevrek soğan "Pappadum" ile 'Ton Balığı Tartar.' Yine beni çok şaşırtan bir diğer yemek yeşil biber, domates ve dereotlu 'Ahtapotlu Kuru Fasulye Güveçte' oldu, lezzet muhteşemdi. Susamlı Parmesan Krakerler eşliğindeki tahinli 'Közde Patlıcan' ise damak çatlattı.

Ana yemeklere gelindiğinde favorim ıspanak kökü, istridye mantarı, yeşil soğan ve yakitori ile 'Susam Giymiş Kaya Levreği' oldu. Eti son derece lezzetli olan kaya levreğine susam giydirmek, bu kadar mı güzel ve lezzetli olabilirdi. Çok farklı bu tat uzun süre aklımdan çıkmayacak. Balık yemek istemiyorum diyenler için pancar konfi ve yeşil zeytin risotto eşliğinde 'Zeytin Dumanlı Dana kaburga' hem göze hem de mideye hitap ediyordu. Ispanak kökü ve istridye mantarlı 'Kirazlı Ördek Yavaş Fırınlanmış' da ördek eti  yumuşacık pişirilmiş ve çok lezzetliydi.

En çok sevdiğim, son bölüme geldiğimizde heyecan doruktaydı. Tatlılardan oluşan bir görsel şölen vardı karşımızda. "Chocolate Orgasm" en dikkati çeken tatlı oldu. Cep telefonları video'ya ayarlandı. Ortaya gelen koca çikolata topu üzerine sıcak karamel sos döküldü ve o top eriyince ortaya muhteşem bir tatlı çıktı.

Yine "Krem Brule, Katmer ve  Mini Külah Dondurma"lardan seçmeler bizi bizden aldı. En çok övgüyü "Chocolate Orgasm" da alsa diğer tatlılar da en az onun kadar lezzetliydi. Yemek sonunda bara davet edilerek   'Mojito, Caipirinha, Pine Colada, Frozen Bakery ve Cuba Libra'  kokteyllerinin yapımını izledik ve bu içkileri severek ve keyifle denedik.

İster 2 kişilik set menü alın, ister tek tek menüden seçin bence Suada360'ın mutfağı şahane. Kaliteli hizmeti, lezzetli menüsü, tasarımı, panoramik manzarası, farklı konsepti ve eğlenceleriyle İstanbul gecelerinin gözde mekanları arasında göreceğimiz bu mekan benden geçer notu aldı. 360Suada Club yaz günlerinde İstanbul’un en çok tercih edilen mekanlarından olmaya hazır. Haydi siz  de kendinizi 360Suada’nın büyüsüne bırakın!

 0212 263 66 23.
+90 530 849 2

Adres: Galatasaray Adası/ Kuruçeşme - ISTANBUL.

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook