Menu

Content

Vişne Taneli Kaymaklı Dondurma

Türkiyede dondurma deyince hemen aklımıza ilk gelen kendine has yoğun ve sakız kıvamında olan kaymaklı Maraş dondurmasıdır. Bugün sizlerle paylaşacağım tarif ise yine kaymaklı bir dondurma ama içinde tane tane vişneler var. Sıcak yaz günleri için zahmetsizce hazırlayabileceğimiz ve dilim dilim servisini yapabileceğimiz bu dondurmada kristalleşme olmadığı için yumuşacık dokusu ile damağınızda bir şölen yaratacak. Bir başka özelliği de dondurma makinesi veya çırpmaya gerek kalmadan sadece karıştır buzluğa at olması. Bu kadar az malzeme ile böyle hem mayhoş, hem tatlı, kadife gibi kremamsı bir tadı yakalamanın keyfini yaşamak için haydi deneyin sizlerde.

Malzeme Listesi:

  • 400ml süt kreaması (%35 yağlı)
  • 400g taze veya donmuş vişne
  • 25 gr şeker
  • 390 g yoğunlaştırılmış süt
  • 1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:

Fırın 180 C. ısıtılır.
Ayıklanmış vişneler fırın kağıdı serili tepsiye konur, üzerine 25 gr şeker serpilir. 15 dakika hafifçe karamelize oluncaya kadar fırınlanır.

Hazır olunca fırından çıkarılır, soğumaya bırakılır.

Krema kabaracak ancak çok katı olmayacak şekilde mixerlanır. Yoğunlaştırılmış süt ve vanilya ve soğuyan vişnelerin bir kısmı kreamaya ilave edilir, usul usul yumuşak bir biçimde karıştırılır.

Karışım içi fırın kağıdı kaplanmış baton kek kalıbına dökülür, geri kalan vişneler de ilave edilir, hafifçe karıştırılır, üzeri kapatılarak buzluğa kaldırılır.

Hazır olduğunda dilimlenerek servisi yapılır.

Afiyet olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook