Menu

Content

Meyveli Buz, Popscile

Sıcaklar başlayınca aklımıza ilk gelen şey dondurma olur. Bir de dondurmaya göre evde yapımı daha kolay olan "Meyveli Buzl"ar var. Özellikle çocuklar için hem vitaminli, hem katkısız olduğu düşünülürse harika bir seçenek meyveli buzlar. İşte bu yaz sıcaklarında hem serinletici hem de lezzetli ve sağlıklı Meybuz yapmak için son derece pratik bir tarifim var siz takipçilerime.

İçinde ne olduğunu bilmediğiniz, nasıl yapıldığını bilmediğiniz dondurmaları yemek yerine, sizin seçtiğiniz meyvelerle hijyenik ve sağlıklı bu meyveli buzlar için satılan hazır kalıplar da var ama plastik yada kalın karton su bardaklarıda kalıp olarak kullanılabilir. Özellikle çocukların çok hoşuna gidecek bu rengarenk, değişik şekilllerde ve tatlarda hazırlayacağınız meyveli buzları çocuklarınızla birlikte mutfağa girerek eğlenceli bir şekilde de hazırlayabilirsiniz.

Malzeme Listesi:

  • 20 adet çilek
  • 200 ml süt
  • 200 ml sulu yoğurt
  • 50 gr toz şeker
  • 50 gr bal

Tarif:

Çilekler ayıklanr, yıkanır. Tüm malzeme robota konur. Püre gibi olana kadar robotta çekilir. Çubuklu kalıplara veya karton yada plastik bardaklara konur. 3-4 saat ya da bir gece buzlukta bekletilir.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook