Menu

Content

Keten Tohumu Krakeri

Hepimiz kendimize göre sağlıklı beslenmek için farklı arayışlara yöneliyoruz. Daha önce bilmediğimiz ya da dikkatimizi çekmeyen hastalıklar, çeşitli rahatsızlıklar vücudumuza giren besinleri, alışkanlıklarımızı, davranış şeklimizi biraz değiştirdiğimizde kayboluyor ya da daha iyiye doğru gidiyor.  
Bizim jenerasyonumuz büyürken her tür besini korkusuzca yiyerek yetiştirildi. O yüzden de ben hâlâ mutfağımda her türlü gıdaya yer veriyorum, tabii olabildiğince doğal olanlarını almaya çalışarak.
Bu sefer ki tarifim bir diyet yönteminden çok yaşam biçimi ve felsefesi olarak kabul edilen bal, süt ve yumurta dâhil hiçbir hayvansal gıdayı tüketmeyerek beslenen vegan takipçilerim için. Keten tohumu krakeri hazırladım. Ekmek benzeri bir tadı olan bu çıtır krakerler sadece vegan beslenme değil herkes için güzel bir alternatif.
 
 

Malzeme Listesi:

  • 250 gr keten tohumu
  • 3/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1/2 çay kaşığı sarmısak tozu
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • üzerine çıkacak kadar su

Tarif:

Keten tohumları büyükçe bir kâseye konur, diğer kuru malzeme ilave edilir. İyice karıştırılır. Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilir. Üzeri stretch film ile kaplanarak bir gece buzdolabında bekletilir. Keten tohumları jölemsi bir hal alır.
 
Tepsiye yağlı kâğıt yayılır. Suyunu çekmiş keten tohumları spatula yardımı ile fırın tepsisine yayılır. Üzerinden merdane geçirilerek yaklaşık 3mm inceliğinde tepsiye muntazam bir şekilde yayılır.
 
Pizza keseceği veya keskin bir bıçakla eşit karelere bölünür.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. İlk 15 dakika sonrası her 5 dakikada bir kontrol edilerek yanmadan pişmesi kontrol edilir, kenarları ve ortası çıtır olduğu zaman pişmiş demektir.

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook