Menu

https://oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Büyük Erzurum Sofrası

Erzurum'un olağanüstü lezzeti ile adeta “olmazsa olmaz” kabul ettikleri Cağ Kebabı ve Kadayıf Dolması’nın en iyi yapıldığı “Büyük Erzurum Sofrası" adlı mekâna sevgili Özlem Mekik, Ayvaz Akbacak ve diğer blogger arkadaşlarımla yola çıktığımızda beni neyin beklediğini bilmiyordum.

Mekan alışık olduğumuzun dışında bir şekilde dekore edilmiş ve çok enteresandı. Erzurum motifleriyle süslü, eski Erzurum evlerini andıran, hem şark sofrası şeklinde hem de normal masalarda servis yapılıyordu. Bir bölümü şark sofrası olarak tasarlanmış olan mekan bizlere ayrılmıştı. Benim için rahatça yemek yiyebilmek belki de yediğimden keyif alabilmek için tercih edilesi bir  yer olamadı maalesef. Belki de yaşımdan dolayı benim için yer sofrası uygun değil pek.

Bir ara aşağıdan gelen Kuran-ı Kerim sesine bir anlam veremedim açıkçası. Biraz da kızmadım değil.. Hiç de yeri değildi. Otantik döşenmiş mekanda fonda çalan müzikte de seçim yöresel Erzurum müziklerinden derlenmişti. İlk olarak gelen yöresel Erzurum çorbası idi, başlangıç olarak "Ayran Aşı Çorbası" hepimize iyi geldi, ama daha sonra servis edilecek cağ kebabı etkilememesi bakımından etsiz olarak yapılmıştı. Kebaplarının şanı almış yürümüş bu restoranda kebapları hakikaten çok bol ve lezzetliydi. Siz dur diyene kadar şişlere geçmiş etler gelmeye devam ediyor, yani siz dur diyene kadar geliyor da geliyor, limiti siz belirliyorsunuz.

Geleneksel bir lezzet olarak bilinen “Cağ Kebap”, burada yatık döner şeklinde hazırlanıp kuzu etinin “cağ” adı verilen şişlere geçirilerek, ızgarada pişirilmesiyle hazırlanıp sunulmakta, yanında servis edilen biber ve domates de çok taze idi...Tadımlıklardan yoğurt, mantar ve turşu da güzeldi ama olağanüstü bir yanı yoktu bence. Yine çok methini duyduğum "Kadayıf Dolması"na gelince ben pek umduğumu bulamadım doğrusu. Hem sert hem de cevizi az geldi. Orjinal Erzurum işinden biraz farklıydı. Yerken insan zorlanıyor. İncir tatlısı ve sütlaç'ın tadına bakamadığım için fikir yürütmem zor ama görüntüsünü pek sevemedim desem acaba haksızlık mı etmiş olurum!

En hoşuma giden çay servisleri oldu. Yandan çarklı demlikli semaverle masaya gelen  ve genelde doğu bölgelerinde yapılan çaya şeker atmak yerine şekeri ağıza parçalar halinde alıp, çay içtikçe yavaş yavaş ağızda eriyen kıtlamalı çay servisi müthişti.

*Kıtlamak : Erzurum-Kars yöresinde ısırmak anlamında kullanılmaktadır. Kıtlama çay içmek de çayın kıtlanması değil, çayla birlikte tüketilen şekerin kıtlanmasıdır.

Adres:

Kordonboyu Mh., 34860 Kartal/İstanbul, Turkey
Phone:+90 216 488 4747

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook