Menu

Content

Erenler Sofrası /Ortakent Bodrum

Gerçekten de Bodrum'un her koyunda, her köşesinde keşfedilmeyi bekleyen gizli bir hazine vardır. Tam ben artık hepsini bitirdim, keşfettim derken bir diğeri çıkar karşınıza, bu öyle bir sürprizdir ki siz bile inanamazsınız gözlerinize.

Bodrum Ortakentte, Ortakent'ten Yahşi'ye doğru çıkarken ilk dönemeçe gelmeden sol tarafta yer alan, eski Şeci Restoran'ın bulunduğu yere taşınan, renkli çiçeklerle bezenmiş bir zeytin bahçesi içinde yer alan 'Erenler Sofrası' da yine bunlardan birisi.

Osmanlı saray mutfağından tutunda büyükanneler'imizin mutfağından çıkan yemeklere kadar uzanan özgün tatlardan derlenmiş menüsü ile bizi sürekli şaşırtıyor. Son derece özenli ve samimi bir ortam içinde şarabınızı yudumlayıp, canlı yemek müziğinizi dinleyebileceğiniz bu seçkin restoranda taze ve organik yerel ürünler kullanılarak yapılan yemekler bir başka lezzet. Her gün değişen menü yöresel tatlar yanında Uzakdoğu ve Akdeniz mutfağından da örnekler veriyor.

Masa düzeni ve servis mükemmel, Aslı Mutlu şef'liğinde burada hep hanımlar çalışıyor, hepsi de son derece zarif, güleryüzlü ve özenli.

Menüsünde, kerevizli yeşil elma salatası, mayonezli erikli yengeç salatası, deniz fasulyesi üzerinde domates püresi, Osmanli usulü balık tursusu, barbunya fasulyesi, peksimet ile yapılmış çerkez tavuğu, Bodrum kabağı ile yapılmış yoğurtlu kabak, susamlı brokkoli, cevizli elma salatası, karapirinç salatası ile ana yemek olarak, şarapta pişmiş midye, Rumeli mantısı, Eskina Pilaki, cızbız köfte, ıspanak yatağında incirli incik , tereyağlı, sarmısaklı mercan buğulama veya yoğurtlu domates soslu köfte veya vişneli pilav üstü bıldırcın ızgarası gibi yemekler bulunan Erenler Sofrasında tatlıları da unutmamak gerek.

Cevizli veya dondurmalı revani, fırın sütlaç, makaron, beyaz çikolatalı mus, çikolatalı mus üzerinde kahveli krem şanti ve karamelli ceviz'i bir tadan bir de tatmayan pişman olur. Benim favorim narlı siyah pirinç pilavı ancak Rumeli mantısı ve özel ciğerini de unutmamak gerek.

Not: Mekanın bir özelliği de yemek kursları. Aslıhan Mutlu isteyenlere ve yabancılara Türk yemekleri, füzyon mutfağı konusunda özel kurslar düzenliyor.

Adres: Cumhuriyet caddesi, Armutalan Sokak No:9/A Ortakent

Rezervasyon için:

  • 0532 2482479
  • 0530 565 1079 

email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
erenlersofrasi03
erenlersofrasi02
erenlersofrasi04
erenlersofrasi05
erenlersofrasi06
erenlersofrasi07
erenlersofrasi08
erenlersofrasi10
erenlersofrasi09
erenlersofrasi12
erenlersofrasi11
erenlersofrasi13
erenlersofrasi14
erenlersofrasi15
erenlersofrasi16
erenlersofrasi17
erenlersofrasi18
erenlersofrasi19
erenlersofrasi20
erenlersofrasi21

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook