Menu

Content

Mayonez

Mayonezi çoğunlukla evde yaparım. 1 yumurta, bir tatlı kaşığı şeker, azıcık tuz,1 çorba kaşığı sirke, 1 limonun suyunu blendarda karışıtırır, bu karışıma 250-300 ml kadar sıvı yağı blender çalışırken üzerinden yavaş yavaş eklerim. Hem kolay hem de lezzetli olur. Ancak geçenlerde sevgili Elvan’ın @cigvepismis hesabında zeytinyağının neredeyse kaynar şekilde eklendiği mayonez tarifini görünce çok merak ettim.

Elvan Uysal Bottoni uzun yıllardır İtalya’da yaşayan, hep en iyisini yapmaya çalışan, bunun için kendini sürekli geliştiren, araştırmalar yapan, eğitimlere giden çok tatlı ve başarılı bir kadın. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik şahane yemek kitapları var. O yüzden Elvan bir tarif veriyorsa gözü kapalı güvenirim sonucuna. Ancak bu tarifi okuyunca hemen aklıma sıcak yağın yumurtayı keseceği geldi. Elvan ile yazıştık. Merak etmememi gayet güzel olacağını söyleyince hemen denedim. Bu tarifin orijinali bir zeytinyağı üreticisi olan Antonella Titone'denmiş. Sonuç muhteşem oldu.
Elvan hesabını (@cigvepismis) takip etmenizi ve kitaplarını almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Malzeme Listesi:

  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı hardal

lTarif:

Küçük bir kasede limon suyu ve yumurta çırpılır, blender'a aktarılır. Tuz ilave edilir. Zeytinyağı küçük bir sos kabında 120 derece olacak şekilde yani içinde minik baloncuklar oluşana kadar kaynatılır. Blender çalışırken sıcak zeytinyağı yavaş yavaş ilave edilir.
En son da hardal ilave edilip bir iki kez tüm karışım çalıştırılıp bırakılır.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook