Menu

Content

Krema Dolgulu Havuçlu Kek

Tarifimi deneyip, fotoğraflayıp, sizlerle paylaşmaya hazırlandığım güne yağmurla başladık. Böylece benim gibi kış yağmurlarını ve kapalı havayı görünce kahvesini, battaniyesini ve kitabını alıp bir köşe kıvrılma arzusuna karşı koyamayanlar için bu sahnenin eksiği olan kek de yerini bulmuş oldu. Malzeme listesi sizi ürkütmesin. Evet, çok pratik ve az malzemeli değil bu kek ama değişik; Keki keser kesmez ortasından çıkan nefis kremalı dolgusuyla hem gözünüze hem midenize bayram havası estirecek, düşündüğünüzden çok daha kolay, son derece lezzetli bir kek. Bol baharatlı, nemli, dolgulu, aromalı bu lezzet bence sadece bu yağmurlu havaların başrolünü oynamakla kalmayacak, misafirlerinize de mutfağın ustasının kim olduğunu bir kez daha kanıtlayacaktır. Haydi bakalım mutfağa. 

Malzemeler:

4-5 adet havuç (rendelenmiş)

Kuru malzemeler:

350 gr un
300 gr toz şeker
100 gr iç ceviz
1 paket karbonat
1/2 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yenibahar
1/4 çay kaşığı muskat

Islak Malzemeler:

4 adet yumurta
200 gr sıvı yağ
125 gr yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı portakal rendesi

Dolgu Malzemeleri:

225 gr labne
100 gr toz şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
vanilya
3 çorba kaşığı un

Glase:

100 gr labne
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı portakal suyu
2 tatlı kaşığı limon suyu
vanilya
200 gr pudra şekeri

Tarif:

Fırın 175 dereceye ısıtılır. Kek kalıbı yağlanır. Dolgu malzesi için Labne ve şeker iyice çırpılır. Geri kalan malzeme (yumurta, limon suyu, vanilya ve un) ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır. Büyükçe bir kaseye kekin tüm kuru malzemeleri konur, karıştırılır. Başka bir kasede ıslak malzemeleri hazırlamak üzere yumurta hafifçe çırpılır. Geri kalan ıslak malzemeler ilave edilir ve karıştırılır. Bu noktada fazla karıştırmaktan sakınınız. Sadece malzeme birbirine karışsın. Pürüzsüz bir kıvam aldırmaya ya da mikserle yüksek hızda uzun süre karıştırmaya çalışmayın.

Daha sonra kuru ve ıslak malzemeleri üzerine rendelenmiş havuçları da ekleyerek karıştırın. Burada elinizle yumuşak hareketlerle karıştırmanızı tavsiye ediyorum. Elimi sokamam derseniz bir spatula yardımıyla da karışımı homojen bir hale getirebilirsiniz. Yoğun şekilde yağladığımız kalıba kek karışımının yarısını yerleştirilir, daha önce hazırlanan dolgu malzemesi kek karışımının üzerine dökülür. Burada da dolgu malzemesini kenarlara kadar yaymamaya dikkat edin. Sonra pişerken kekten taşar ve kalıba yapışır. Dolgu malzemesini yerleştirdikten sonra kalan kek karışımı da onun üzerine dökülür.

175 derecede 45 dakika pişirilir. Sonra üzeri folyo ile kapatılarak 160 derecede 20 dakika daha pişirilir. Sürenin sonunda kürdan testiyle kontrol edip, piştiğinde fırından çıkarılır. İyice soğuması için bekletilir.
Kek soğurken üzerine kullanacağımız glase sosu yapılır. Pudra şekeri dışındaki tüm glase malzemesi mixerlanır. Çırparken elenmiş pudra şekeri yavaş yavaş ilave edilir, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpılır. Soğuyan kekin üzerine gezdirilir. Arzuya göre süslenir. Emeğinize değecek bu harika kek, yanında ister aromalı bir çaylar ister sadece kahveyle afiyetle yenir.

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook