Menu

Content

Vazgeçilmez Lezzet Cheesecake

Türk mutfağında peyniri sabah kahvaltılarda, bazı yöresel yemeklerde ve genelde atıştırmalıkların yanında görürüz. Bir tatlı yaparken, içine çeşitli peynirin konulması bazı yörelerimizde görülse de, bildiğimiz, alışık olduğumuz bir şey değildir. Fakat dünyada ünü hızla yayılan ve çok sevilen Chessecake artık yavaş yavaş ülkemizde de boy göstermiş ve sevilmeye başlamıştır. Öyle ki, artık kafeler, restoranlar, pastaneler hatta evimizde bile yer edinmeye başladı. Özellikle Cornetto sayesinde Cheessecakeli dondurma hayatımızın bir parçası oldu. Birbirine çok zıt iki lezzetin, tatlı ile tuzlunun bir araya gelmesiyle oluşan bu lezzete gelin daha da yakından bakalım…

İngilizce de ‘’peynirli kek’’ anlamına gelen Chessecake için, dünya mutfağında pek de yeni bir tat diyemeyiz. Birçok kaynağa göre tarihi Antik Yunan’a dayanmakta. İlk olimpiyatların yapıldığı dönemlerde sporculara enerji versin diye, ufak parçalar halinde Chessecake’ler verilirdi.
Roma İmparatorluğu’nun işgalleri sırasında bu tatlının tarifi alınmış ve artık tarif Romalıların eline geçmişti. Böylece tüm Avrupa’ya yayılmış ve buradan da Amerika’ya ulaşmıştır. Böylece günümüzdeki bilinen ve çok sevilen New York tarzı Chessecake ortaya çıkmıştır. Dünyanın pek çok ülkesinde farklı tarifler ve farklı peynirlerle yapılan Chessecake, New York’ta en temel malzemeler ile yapılmakta. Sadece krem peynir, krema, yumurta ve şekerden yapılan ve sossuz olarak servis edilen New York tarzındaki Chessecake, çoğu insan için en güzel ve gerçek Chessecake’dir.

Cheesecake yapılırken kullanılan malzemelere ve üzerine dökülen soslara göre de oldukça farklılık gösterir ama değiştirilemeyecek tek bir malzeme vardır, o da peynirdir. Almanya’da Quark ve Mascarpone (daha çok kaymak tadındaki olan peynirler) kullanılırken, İtalya’da Ricotta (taze ve yumuşak lor peyniri) kullanılır. Türkiye’de ise pek çok tarifte labne peyniri kullanılıyor.

Tüm dünya da pek çok Chessecake çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri ise, Frambuazlı Chessecake, Ahududulu ve Beyaz Çikolatalı Chessecake, Karamelli Chessecake, Limonlu Chessecake, Cappucinolu Chessecake ve Dondurmalı Chessecake’dir. Dondurmalı Chessecake herkes tarafından beğeniliyor. Hazır dondurma demişken, Cornetto’nun bu harika lezzetini de denemenizi tavsiye ediyoruz: Oreolu dondurma

Dondurmanın efsanesi, Cornetto’nun enfes lezzeti Cornetto Disc Chessecake’i hala denemediniz mi? Tadına doyamayacağınız vazgeçilmez kaymaklı Cornetto dondurması, nefis Chessecake tadı ve karşı koyamayacağınız orman meyvelerinden oluşan benzersiz sosuyla Cornetto Disc Chessecake sizi daha ilk ısırışta, uzun süren eşsiz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Üstelik bu lezzet sadece 280 kcal. Ayrıca efsanevi ‘’tatlı son’’ seni son ısırıkta bekliyor. Sende bu lezzetli yolculuğa çıkmak istiyorsan yapman gereken çok basit, hemen marketine git ve Cornetto dolaplarından Cornetto Disc Chessecake’i kap, bu lezzetin tadına var.

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook