Menu

Content

Ispanak Balığı

3-4-5 Haziran’da “Gülümseyin Barbaros’tasınız” sloganıyla karşılandığımız Urla'nın Barbaros köyünde "Oyuk Festivali"ndeydik. Festival  boyunca çeşitli etkinlikler oldu. Ben de festivalin yemek yarışmaları bölümünde jüri üyesi olarak davetliydim. 3 gün süren festival boyunca beni etkileyen birçok şey oldu ve ben sizlere hangi birinden bahsedeceğimi gerçekten bilemiyorum.

Elbette ki kendi bloğumun misyonu gereği sizlere Barbaros’tan yemek tarifleri getirdim. Zaten "Yemek Yarışması" başlı başına bir lezzet şöleniydi. Festivalin 2.günü "Yerel Hamur İşleri" yarışmasında “Ispanak Balığı” yemeği ile yarışan ve derece alan yarışmacımızın hazırladığı bu yöresel yemek tüm jüri üyelerinin çok hoşuna gitti. Eve döner dönmez Oya's Cuisine mutfağında da denendi ve mutfağımızın baş köşesine yerleşti. Davet yemeklerimin de aranılan atıştırmalıkları arasına giren bu hazırlaması çok kolay ve zahmetsiz tarifi şimdi sizlerle de paylaşmak isterim.

Malzeme Listesi:
 

  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • tuz
  • 1 bağ bebek ıspanak
  • sıvı yağ (kızartmak için)

Tarif:

Bebek ıspanaklar yıkanır. Her bir kök yapraklarından ayrılmadan varsa küçük kılçıklarından temizlenir. Tencereye yarısına kadar su konur, kaynatılır. Her seferinde bir veya iki kök bu kaynar suya atılır ve hemen bir maşa ile çıkarılarak süzgeçe alınır.

Kök ve yapraklarından tutularak hafifçe zedelemeden burulur. Bu şekilde suyu alınır. Her bir kök uzun bir çubuk gibi olur. (bakınız resim galerisi)

Genişçe bir tasa un ve tuz konur, ölçülü su yavaş yavaş  ilave edilir. El ile çırpa çırpa karıştırılır. Karışım koyu bir kek kıvamını alır. Her bir ıspanak çubuğu bu karışıma batırılır ve hafifçe silkelenerek kızgın yağa atılır. Çıtır çıtır nar gibi kızaran ıspanak balıkları servis tabağına alınır. İster sevdiğiniz herhangi bir bir sos eşliğinde veya sossuz yenir.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook