Menu

Content

Naneli Ve Parça Çikolatalı Dondurma

St.Louis de yaşadığım yıllarda tanıdım onu. O kim mi ? Baskin-Robbins'in "MINT CHOCOLATE CHİP ICE CREAM" Çikolata Parçalı ve Naneli Dondurması idi. O güne kadar Türkiye'de hiç tatmadığım yepyeni bir lezzetti "Çikolata Parçalı ve Naneli Dondurma". O kadar çeşidi olmasına rağmen yanılmıyorsam 30'un üstünde ne zaman dondurma istese canım, farklı lezzetlerini denemek istesemde tercihim hep o'ndan yana oldu. Bir de ROCKY ROADS vardı arada tattığım, ona da haksızlık etmemek gerek.

Yıllar sonra Türkiye'ye geldi Baskin-Robbins ama nedense çabucak da gitti. Sonraları kongre için her Amerika'ya gidişimde mutlaka tadacaklarım listesinin başında geldi hep. Yaz aylarında uzun Bodrum tatillerinde torunlarım için daha hijyenik ve sağlıklı olacağını düşündüğüm çeşitli dondurma denemelerim oldu. Bir de küçük dondurma makinesi edinince çeşitli meyveli, çikolatalı dondurmalar yaptım.

İnternette gezinirken çeşitli şeflerden değişik naneli dondurma tarifleri gördüm ve denedim, sizlerle de paylaştım. Oldu ama aynı tadı yakalayamadığımı sanıyorum. Geçen hafta tekrar bir deneme daha yaptım. Ne mi oldu da kış günü birden aklına geldi diyeceksiniz şimdi. Haklısınız çok önemli bir konuğum vardı ve o da bu dondurmayı çok severdi, işte onu şaşırtmak istedim ve yaptım.Tarifler birbirine benzemesine rağmen bu kez sanırım tam da o tadı yakaladım. Dondurmanın kışı yazı yoktur diyorum ve sizleri bir kez daha Oya's Cuisine'e davet ediyorum.

Malzeme Listesi:

  • 500 ml süt
  • 2 paket (400ml ) süt kreması
  • 200 gr toz şeker
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 küçük çay kaşığı nane esansı /yağı
  • 1/2 demet taze nane +1 küçük çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr bitter damla çikolata

Tarif:

Küçük bir kasede şekerin yarısı ile mısır nişastası, tuz ve vanilya karıştırılır. Geri kalan şeker ile süt tencereye konur, ocağa alınır ve ısıtılır. Mısır nişastalı karışım bu ısıtılan şekerli süte yavaş yavaş ve çırpıcı ile karıştıra karıştıra ilave edilir. Muhallebi gibi pişirilir. Ilıtılır. Ölçülü krema ilave edilir, karıştırılır. Taze nane incecik kıyılır, ezilir kaşık arkası ile, bir kaseye alınır, üzerine sıcak su dökülerek renk ve aroma vermesi sağlanır. (renk hafif döner)

Naneden çıkan yeşil renkli su ince tülbentten süzülür ve kremalı karışıma ilave edilir, karıştırılır. Nane esansı ilave edilir, karıştırılır ve kapaklı bir kutuya konarak buzluğa konur. 2-3 saat sonra henüz donmaya başladığında, yani kıvam aldığında birkaç kez karıştırılarak içine çikolatası eklenir. Yine buzluğa kaldırılır, 1 - 2 gün aklınıza geldikçe 3 - 4 saatte bir gelip gidip kenarlardan ortaya doğru kaşıkla karıştırılır. Servis sırasında taze nane yaprakları ile süslenerek ikram edilir.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook