Menu

Content

Taneli Limon Sorbe

Daha önce sizlerle paylaştığım "Limon Sorbe" tarifimi bu kez de biraz daha farklı bir şekilde denedim. Bu tarif de çok güzel oldu. Maden suyunun kullanılması ile daha farklı bir kıvam yakaladım. Bildiğiniz gibi sorbe yemek servisi aralarında ağızdaki tadı nötrleştirip, bir sonraki yemeğin tadını daha iyi  alabilmek için küçük porsiyonlarda servis edilir. Özellikle de balıktan ete veya tavuğa geçerken gibi. Bir sonraki denemem vişneli olacak, keyifli sofralarda buluşmak üzere, afiyetle!

Malzeme Listesi:

  • 1 adet limonun kabuğu
  • 250 ml su
  • 100 gr toz şeker
  • 125 ml limon suyu
  • 125 ml maden suyu

Tarif:

Küçük bir tencereye ince ince kıyılmış limon kabuğu, su ve şeker konur. Kaynatılır. Kaynar kaynamaz altı kısılır. Kısık ateşe ayarlanan ocakta 5 dakika kadar demlendirilir. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Cam bir kaseye limon kabuklu şurup, limon suyu ve maden suyu konur, karıştırılır. Eğer varsa dondurma makinesine konur ve 30 dakika kadar çalıştırılır, yoksa plastik bir kaba aktarılır ve buzluğa konur.

1,5 saat bekletildikten sonra,  buzluktan alınarak çırpma teli ile karıştırılır. Tekrar buzluğa kaldırılır ve 4 saat süre içinde, saatte bir kez dışarıya alınıp karıştırılır. Ne kadar çok karıştırılırsa sorbe o kadar havalanır. Küçük porsiyonlar halinde servisi yapılır.

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook