Menu

https://oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Marmarina Saraylı Yalıkavak

Hayat böylesine akıp giderken ellerimizin altından, yaşadığımız keyifli anları birileri ile paylaşmak ne kadar da güzeldir. Hoşumuza giden ne varsa dostlarımızla paylaşınca aynı hazzı almanın verdiği "zenginlik" şüphe götürmez ki tartışılmaz. Bize güzel geleni paylaşıp aynı duyguları birlikte yaşamak ve birlikte beslenmek. İşte ben de çok keyifli bir ortamda, sevdiğim dostlarla yaşadığım bir tadım gecesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sevgili Gülşen Coşanöz'ün davetlisi olarak Palmarina'nın görkemli merdivenlerini çıkarken beni bekleyen manzaranın bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim doğrusu. Mekanın sahip olduğu Yalıkavak manzarası ve yanyana dizilmiş teknelerin ve ışıkların ortaya  çıkardığı manzara beni adeta büyüledi.

Gülşen Coşanöz ve ekibi tarafından oluşturulan ve muhteşem menüsü ile bu yaz başında hizmete giren Marmarina Saraylı Yalıkavak'ta, hemen akla gelen isimlerden biri olmaya aday. Şık Kıyafetleri ile Gülşen hanım ve ekibi bu müstesna ortamda sevgi ve güleryüzle pozitif bir enerji yansıtıyorlar. Yalıkavak Marinanın en güzel manzarasına sahip bu restoran dekorasyonundan menüsüne kadar tam bir saraylı. Ayrıca dekorasyonu, beyaz dantel ve kolalı beyaz iş örtüleri, çiçeklendirmesi, ışıklandırması ve aksesuarları ile kendinizi evinizde balkonunuzda, hissedebileceğiniz bir mekan burası.

Manzaraya hakim masamıza oturur oturmaz buz gibi rose şaraplarımızı yudumlarken, bir taraftan resim çekip diğer tarftan bu olağanüstü mekanda deneyeceğim lezzetleri düşünmeye başladım. Evet, gerçek bir Osmanlı Mutfağı deneyimi yaşamak istiyorsanız Palmarina Yalıkavak bünyesinde yer alan "Marmarina Saraylı"yı mutlaka denemelisiniz!

Neden mi?

Öncelikle belirtmem gereken özel olarak kendi mutfaklarında  hazırlanan tüm yemeklerde ve içeceklerde köylünün kendi mahsulu doğal ürünler veya gerçek sertifikalı organik ürünler kullanmaktalar. Son derece titiz, hijyenik, konuksever ve işlerini severek yaptıkları aşikar. Manzara süper.

Biz zengin menülerinin tadımını yaparken hem yedik hem de  gastronmi ile ilgili keyifli sohbetimize devam ettik.
Neler mi yedik;

Hepsini değil ama aklıma yazılanları mutlaka paylaşmalıyım sizlerle de!

Hoşgeldin antre tabağından sonra ana yemek olarak servis edilen, köy piliçi, Datça bademi, kuş üzümü, gün kurusu kayısı, arpacık soğan, bal, karabiber ve arpa şehriye ile pişen, tüm ihtişamı ile Mahmudiye; Tam bir lezzet bombardımanı idi.

Kavun, kıyma, soğan, kuş üzümü, sultaniye üzümü, çam fıstığı, Datça bademi, maydanoz, tarçın, yeni bahar ve tereyağ'lı  KAVUN DOLMASI. Bu ilginç karışımın bu kadar lezzetli olabileceğini inanın tahmin etmezdim.

Soğan, pirinç, çam fıstığı, yer fıstığı, kuş üzümü,tarçın, yeni bahar ile yapılan zeytinyağ'lı SOĞAN DOLMASI. Bu dolmanın hakkı yenmez. Enfesti. Pişirme kıvamı ve lezzeti tam benim damak tadıma uygundu.

Kuru bakla, soğan, Ruşeym, zeytinyağ, dereotu ve kırmızı soğanlı RUŞEYMLİ FAVA'da lezzet dengesi tam da yerindeydi.

Damla sakızlı muhallebi, Sütlaç, Paluze gibi tatlıların yanı sıra tadımladığımız  köy sütü, köy tereyağ, un,şeker, çam fıstığı ile yapılmış, yumuşacık MARMARİNA SARAY HELVASI tek kelime ile nefisti. Tatlıların herbirinin birbirinden lezzetli olduğunu söylemeliyim.
 
Tatlı sonrası gelen LİMONATA, TEMUR HİNDİ ŞERBETİ, MARMARİNA SARAY ŞERBETİ ikramında bu  şerbetlerin bu yemeği taçlandırdığını düşünüyorum.

En önemli nokta olan fiyat politikasına gelince: Kişinin mükellef bir yemeğe ne kadar hesap ödeyeceğini sordum. Kişi başı hesap ortalama;

Ana yemekler 30-50 tl
Başlangıçlar 16- 24 tl
Tatlılar 15 - 20 tl   Kişi başı alkollü içki hariç full course 60-80 tl tutuyormuş. Yolunuz Yalıkavak'a düşerse bu lezzetleri mutlaka denemelisiniz diyorum.

Adres: Yalıkavak Palmarina AVM, Teras Katı, Çökertme Caddesi, Bodrum

Tel:0543 252 0252

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook