Menu

Content

Farkındalıkla Yaşamanın Farkı

Geçenlerde #Bumerang Deneyim Günleri'nde bu kez ?Daha Yaratıcı Olmak İçin? Dialog Anlatım İletişim Merkezi?nde buluştuk. Öncesinde ne bekleyeceğimi bilmeden, bunun bana ve blog?uma nasıl bir katkısı olacağını sorgulayarak katıldığım workshop sonrasında yazabilmek için farkında olmak gerektiğini ve farkında olmanın da aslında anlamak, bilmek olduğunu, anlamak ve bilmek için iletişimin sırların keşfetmek gerektiğini öğrendim.

Tiyatro sanatçısı sevgili Metin Yavuzoğlu insan ? çevre ? algı ? farkındalık oluşturmak ilişkisini irdeledi. Bu süreçte yaratıcı drama, doğaçlama yöntemlerine ek olarak, çocukluktan beri süre gelen deneyimlerimizi de kullanmamızı sağladı. Sonucunda kendimizi ve ötekini tanıma bilincini pekiştirdi. Grup içinde işbirliği yapabilme özelliğini geliştirmeyi, sosyal ve psikolojik duyarlık, farkındalık, sözel olmayan iletişim, kendini ifade etmek gibi konulardaki eksikliklerimizin daha iyi farkına varmamıza sebep oldu.

Günlük hayatımızı devam ettirirken birçok şeyi düşünmeden, otomatik olarak yapıyoruz. Dolayısı ile ayrıntılar gözümüzden kaçıyor. Yaptığımız bu işlerin arasında zevk alabileceğimiz şeyleri de göremiyoruz. Hayattan zevk almayı, negatif olayların bile içinde keyif alınacak yanlar olduğunu göremeden yaşıyoruz ve günlük yaşamımızın dışında karşılaştığımız durumlarda pek nasıl hareket edilmesi gerektiğini  bilemiyoruz, ifade edemiyoruz.

Bu deneyim sonucunda ben kendi adıma içinde bulunduğumuz anı, günlük yaşamın kargaşasından soyutlayarak, etrafımızdaki olanakları görerek, etrafımızda olan bitene dikkat ederek, her anın hakkını vererek, farkında olarak yaşayabilirsek harika bir yaşam sürebileceğimizi bir kez daha gördüm.

Yaşayabilmek için farkında olmak zorundayız. Bakıp, görüp, dinleyip, hissedip, koklayıp, tüm duyularımızı çalıştırarak, farkında olarak yeni bir yaşam tasarlamak için sizlerinde böyle bir deneyimi yerinde yaşamanızı isterim.

Bu vesile ile bizlere "Farkındalık ve Yaratıcı Olmak? üzerine bu çok keyifli workshop?a katılımımızı sağlayan Bumerang Ailesinden sevgili Hilal Meriç ve Ahmet Erten' e, muhteşem eğitimi, sabrı ve güler yüzü ile değerli tiyatro sanatçısı Metin Yavuzoğlu' na ve daha önce tanıma fırsatı bulduğum ve yeni tanışma fırsatı yakaladığım son derece yaratıcı blogger arkadaşlarıma bu güzel, verimli ve neşeli gün için sonsuz teşekkürlerimle.

 

bumerang2
bumerang3
DSCN3806
bumerang4
Deneyim-gnleri
Bumerang-Deneyim-Gnleri-21-Mart-2014
photo-9
photo-7

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook