Menu

Content

Noir Suadiye

Geçtiğimiz günlerde Gastronomi dünyasına yeni katılan Bağdat caddesinin yeni yıldızı 'Noir Suadiye'de sevgili dostum Zeynep Kakınç ile sohbeti ve lezzeti bol bir tadım gerçekleştirdik. Hepimizin çok yakından tanıdığı caddenin kendini ispatlamış restoranı Brasserie Noir'a bir süredir yeni bir kardeş geleceğini 4 gözle bekliyorduk. Gerçekten de mekana girer girmez karşılaştığımız görsellik bize işte tam da böyle olmalı dedirtti. Bir tarafı restoran diğer tarafı patisseri olarak hizmet veren mekan kusursuz bir görünüme sahipti.

Yurtdışı deneyimlerinin ardından Türkiyeye dönen Chef De Cuisine Tuğhan Söztutar'ın  farklı ülke ürün ve mutfaklarından yorumladığı başlangıç ve ana yemekler Anadolu yakası kadar Avrupa yakasına da damgasını vuracak. Patisseri kısmı sabah kahvaltı menüsü ve seçkin pasta menüleri ile çay saatlerinde farklı bir dünyaya götürecek hepimizi. (Onu bir başka yazımda anlatacağım sizlere)

Hemen girişteki Florist de çiçekleri ve pastaları ile yakaya takılan bir broş adeta.Kusursuz lezzet ve görsel şöleni bir arada önce Brasseri Noir'da sunan sevgili Miray ve Oğuz Ermeç çifti yeni mekanlarına da imzalarını atmışlar.Konu sofra olunca çatal-bıçak düzeninden, tabaklarına, bardak seçiminden, çiçeklerine, oturma düzenine kadar herşey büyük önem taşıyor. Burada hedeflenen yaratıcılık, ağırlama, sunum, lezzet gerçekten mükemmel ve tabi ki bu ögelerin dört dörtlük olmasına büyük katkı sağlayan güler yüzlü, kibar, kusursuz personelini de unutmamak lazım. Masalar kusursuz olunca keyifler de kusursuz oluyor.


Dilerseniz şimdi biraz da menüye göz atalım, biz neler yedik, oradan başlayalım;

Yine kendi fırınlarından çıkan lezzet küpü sıcak ekmekleri, sarımsak ve tereyağı ile şahane bir başlangıç yaptık. Bu arada bardan gelen Blues Nights ve Pearl Drop kokteyllerimizi de yudumlarken bir yandan da barmenimiz yarattıkları bu yeni kokteyl karışımları hakkında bize gerekli bilgileri veriyordu.

Soğuk başlangıçlarda "Trüflü Ezine Peyniri" acı biber reçeli ile soframıza hem renk hem de lezzet kattı. Sıcak başlangıçlarda  Aioli sos ve kişnişli sos eşliğinde "Mısır dilimi", bambaşka bir lezzet şöleni yaşattı, yine avuç avuç yiyip tüketebileceğim "Kabak ve Pırasa Spaghetti Kızartma" confit sarmısaklı yoğurt ve domates sosları ile muhteşemdi.

Masculin Yeşillikler, trüf sos ve rende trüf eşliğinde "Trüflü salata"ları ilk kez tattığım Japonya kore ve dünyanın diğer bölgelerinde yetiştirilen bir narenciye olan çok aromatik ve ekşi yuzu suyu ile hazırlanmıştı."Köfteli ve Hindistan Cevizi Paneli Karides Mini Bun" tabağı, yumuşacık "Susamlı Bonfile Izgara", nan ekmeği eşliğinde burger soslu "Şişte Tavuk But Parçaları ile Galbi soslu Dana bonfile parçaları" tabağı damak çatlatan lezzetler olarak kaydedildi. Artık tamam derken şefimiz elinde ev yapımı "Domatesli Rigotani Makarna" ile masamızdaydı. Onu takiben Kaju fıstığı ve tahinli krema yatağında "Levrek Tava", sarımsak, taze kekik ve limon segmentleri, paprika yağı ile sunuldu.

Geceye damgasını vuran "Lakerda" tempura kırıntılı, wasabi, limon ve tereyağı, üzerinde turşulanmış kırmızı soğan dilimleri ve kuzukulağı, roka salatası ile damakları çatlattı. Sıra tatlılara geldiğinde artık sadece fotograf ile yetinmek isterken masaya gelen içinde muz, çikolata, kavrulmuş fındıklı dev Roche'den tatmadan olmazdı. Gerçek bir şölen yaşadığımız gece biterken sofralarına düşkün olup farklı deneyimler yaşamak isteyen tüm dostlarıma sizler de bu keyfi yaşayın derim.

Böyle seçkin bir mekanı bize kazandıran Oğuz ve Miray Ermeç'e gönülden teşekkürlerle.

Adres:
Suadiye Mah,Bağdat Caddesi No: 481 Kadıköy/İstanbul
Beymen mağazaları yanı
TLF: 0(216)419 1080

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook