Menu

Content

Arnavutköy Adem Baba

Sevgili dostlarım bugün sizlere keşfetmekte çok geciktiğim küçük, samimi, şirin ama muhteşem bir mekandan bahsetmek istiyorum. Söz ettiğim yer Arnavutköy’de sahile yakın, gemi resimleri, kurutulmuş sebzeler, deniz yıldızları, halatlar ve balıkçı ağları ile dekore edilmiş, bir arka sokak balıkçısı "Adem Baba".

Lezzetli, hem İstanbul genel standartlarına hem de diğer balık restoranlarına göre uygun fiyatları olan ve keyifle yemek yiyebileceğiniz bu restoranı tüm dostlarıma şiddetle önermek isterim.

Adem Baba’da kendi tekneleri ile tuttukları günlük balıkları sunuyorlar müşterilerine. Burada donmuş ürün yok. Olta balıkları en taze şekli ile mutfağa girip masalara geliyor. Biz o gün mevsimine göre en lezzetli balık olan Palamuttan yana yaptık seçimimizi. Kimimiz ızgara kimimiz yağda kızarmış (takoz) dan ısmarladık. Her ikisi de çok güzel ve kurutulmadan pişirilmişti. Porsiyonlar ise çok doyurucuydu.

Menüsünde mevsimine göre her türlü balık, balık çorbası, balık köftesi, kalamar, çiroz, lakerda, midye tava/dolma gibi deniz ürünleri bulunuyor. Bu arada balık çorbası da çok ünlüymüş. Balıklarımızı beklerken masaya gelen mısır ekmeği ise bizi bizden aldı. Bugüne kadar böylesini inanın hiç tatmamıştım. Çok beğendiğim bu mısır ekmeğinin tarifini hiç düşünmeden bana veren işletmeye ayrıca çok teşekkür ediyorum. (Tabi tarif hemen denenecek.)

Salataların tazeliği ve lezzeti ile  menü çeşitliliğinin standartın çok çok üzerinde olduğunu söylemeliyim. Salatanızı nasıl istiyorsanız taze taze ve sizin tercihinize göre hazırlayıp servis ettiklerini de ayrıca belirtmek isterim. Peynirli, domatesli  roka salatalarını da denemenizi öneririm.

Tatlılara gelince seçiminizi samsa, şekerpare ve Mustafa Kemal Paşa tatlılarından yana kullanabilirsiniz, tamamen damak zevkinize kalmış. Hiçbirinde hayal kırıklığına uğramazsınız. Ben "balığı öldürmek için" favorim olan helvayı tercih ettim. 

Masaların üzerinde bulunan kağıttan yapılmış çok özel çizim “placematler” üzerindeki "Balık oltayla, insan tatlı dille avlanır" yazısına uygun bir karşılama ile oturduğumuz soframıza hizmet eden çalışanların yakınlığı ve güler yüzü, işletmenin temizliği, servisin çabukluğu burayı tercih edilmesi gereken yerler arasına sokuyor.

ilk fırsatta yine gideceğim 'Adem Baba'ya siz de uğrayın derim.

Tel: 02122632933 / 0212 2872648
Adres:
Arnavutköy Satış Meydanı Sokak No:2
34345
Beşiktaş İstanbul

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook