Menu

Content

Çiya Sofrası

"Çiya... Adı gibi yüksek dağ başlarını ve dağ çiçeklerini çağrıştırıyor. Eskiden yalnız iyi bir kebap ve iyi bir lahmacun için gidilen ve adını bilenlerin bile ne anlama geldiğini ancak sorarak öğrenebildiği bu yuvadan "Çiya" markasıyla bir "Sofra" da doğdu. Özel olarak düzenlenmiş bir ikinci "kebapçı" da katıldı kısa bir süre önce bu zenginliğe. Üçü birbirine bir kaç metre uzaklıkta üç Çiya"...demiş Sabri Koz.

Kadiköy çarşısı  içinde cıvıl cıvıl bir sokak içinde yer alan Çiya Sofrası gönlümüzüm tahtına yerleşeli nicedir. Kadıköy çarşısına ne zaman gitsem ayaklarım beni Çiya'ya doğru götürür. Ama kebapçı olanına değil. Güneydoğu ve Doğu mutfağı ağırlıklı bu mekan her firsatta gidilesi bir yer olup çıktı. Anadolu ve özellikle Güney Doğu Anadolu mutfağının belki de İstanbul'da en iyi temsilcilerinden. Son derece sade bir dekorasyonu var. Lezzete önem veren bir mekan.

Her seferinde yeni bir tadla karşılaşacağımı bildiğim için bakalım bu sefer ne tadacağız diye heyecanlanır dururum. Yemeklerin önüne geçince de bir türlü karar veremem. Bu mekana girdiğiniz anda öyle seçenek var ki ve hepsi de öyle değişik ki. Anadolu'nun tüm yörelerinin yeni eski tüm lezzetlerini yapıp bizlere sunuyor Çiya. O kadar çok çeşit var ki, duvarlardaki yazılardan birine göre Çiya'nın en kötü yanı sevdiğiniz bir tada bir daha rastlayamama olasılığınız.

Tencere yemekleri, güveçler, salata büfesi herşey mükemmel!! Etli, etsiz çorbaları, kebapları, kuzu gömlekli kebabı, ayvalı kebabı, zeytinli ve turşulu bulgur pilavı,  hele çorbalardan bir analı kızlısı var ki offf derim. Bunun içindeki köfte aynen içli köfte gibi, müthiş. Zahter salatası, sıkma bulgur köftesi, falafeli.  Saymakla bitmez. Mutlaka gidilesi bir mekan. Tatlıları mı; katmer mi, künefe mi , kabak mı, ceviz tatlısı mı onu da anlatmak yerine gidin kendiniz deneyin derim. Kişi başı 30 tl ödeyerek karnınızı rahatça doyurabilirsiniz burada.
Eğer yöresel lezzetler tatmak istiyorsanız, ve bunu da görsel bir şölene döndürüp yaşamak istiyorsanız, haydi Çiya'ya!

Afiyetle!

Adres: Caferağa Mahallesi, Güneşli Bahçe Sk No:43, Istanbul
Tel:(0216) 330 3190

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook