Menu

Content

Rotisserie Noir

Adından da anlaşılacağı gibi farklı bir çevirme tekniği ile pişirilen etleri ve farklı sebze ağırlıklı garnitür servisi ile Bağdat caddesinde yeni bir lezzet durağındayım. Anadolu yakasında kıpırdamalar başladı artık, zevkli, kaliteli ve farklı bir mekan burası. İyi bir mekanda yemek yemek için illa Avrupa yakasına gitmek şart değil artık.

Daha içeriye adım atar atmaz kendinizi yurtdışında bir restorana girer gibi gibi hissediyorsunuz. Her taraf siyah olmasına karşın iç acıcı, ışıl ışıl sade ama değil derken sade bir şıklık var burada. Tasarım muhteşem.
Masaya oturur oturmaz getirilen "elmalı shot" içecekleri ve kendi yaptıkları ekşi hamur mayalı kızarmış ekmekleri eşliğinde eritilerek içine bal ve tarçın konan keçi peyniri tam bir damak çatlatandı. Fırında kerevizin tadı ise hala aklımdan çıkmıyor.

Yemeğinizi seçip ısmarladığınız an itibarı ile olay başlıyor. Seçilen etler özel aparatlarıyla bu makineye asılıyor. Sizler de içindeki volkanik taşların ısınmasıyla bu ısıyı eşit olarak dağıtan ve böylece etlerin dışı iyi bir şekilde pişip mühürlenirken, içleri sulu kalan etlerin Rotisserie makinesine asılarak pişirilme sürecini oturduğunuz yerden izleyebilme şansına sahip oluyorsunuz bu mekanda.

Fark atan menüsüne gelince ben küçük yaşlardan beri sosis yemeği bırakmıştım, bana bu yemini bozduran rotisseride dönerken görüp imrendiğim koca koca sosisler oldu. Küçüğü, büyüğü hepsi muhteşemdi.  Burada mutlaka sosis yemenizi öneririm. Sosise karşı bakış açınızı değiştirecek güzellikte bu sosisler..

Yemeğe eşlik etmesi için seçtiğimiz Merlot Şili şarabı, son derece yüksek kaliteli ve yoğun meyve aromalı bir şaraptı. Beni hayal kırıklığına uğratmadı, severek içtik. Ana yemek olarak seçtiğim şişman pirzola (2 kalem bir arada) sulu ve çok lezzetliydi. Yanında servis edilen kremalı ıspanak eh tadında idi.(Galiba ben daha iyi yapıyorum.). Izgara tatlı patatese ise doyamadım desem.

Tadabilme şansını bulduğum kuzu but ve bonfile de tam istenildiği gibi kıvamında yapılmıştı. Tahta bloklar üzerinde servis edilen etler hemen soğumuyor, ayrıca da çok şık görünüyor.

Bir restoranda eğer şef Fransız ise ben mutlaka tüm tatlılarından tatmak isterim. Şef Richard Madzar’ın öncülüğünde hizmet veren Rotisserie Noir'da önce kızarmış muz, sonra patlayan şeker kaplı çikolatalı truffle ve de crem brule yedim ama en başarılı olan çikolatalı truffle idi.

Yemeği taçlandıran sıcak şarabın tadı ise tam istediğim gibiydi. Keyifli bir yemeğin ardından restoran çalışanlarının samimi ama laubaliliğe kaçmayan samimi, içten servisleri ile mekanın işletmecisi Oğuz beyin tüm konukları ile tek tek ilgilenmesinin beni çok mutlu ettiğini de belirtmeden geçemeyeceğim..

Rotisserie Noir'da et yemekleri 24/44, soğuk başlangıçlar 21, sıcaklar 12/15, salatalar 5/19 tl arası. Ek lezzetler 900 tl, tatlılar 14 tl.  Ben bu mekanı, yemeklerini, ambiyansını, hizmet anlayışını, herhali ile çok beğendim. Fiyatlar biraz ortalamanın üstünde ancak kesinlikle hakediyor derim.

Adres:Rotisserie Noir
Bağdat caddesi No:460
Suadiye/İstanbul
Tel: 0216 445 1515

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook