Menu

Content

Limonlu Kurabiye

Günlerdir bilgisayarımı açıp kapatıyorum tek bir tarif üzerinde bile çalışamadan. Masa üstünde onlarca dosya birikmiş durumda. Bodrum sallanıp duruyor. Art arda gelen, günde 4-5’i bulan deprem artçıları da bol gürültülü ve aynı derecede asap bozucu. Hoyratça kullandığımız, düşüncesizce yaklaştığımız Tabiat Ana yapılanlar karşısında sessiz kalmayacağını bize sık sık hatırlatıyor bu yaz. Bizler Bodrum’da arka arkaya depremi yaşarken, İstanbul’daki dostlarımız ceviz büyüklüğünde yağan dolu karşısında çaresizliklerini anlatıyorlar.

Doğal afetler yaşamımızın bir parçası ama keşke insanoğlu da yangına körükle gitmese, bu kadar ağaç kesmese mesela, bu kadar betonlaşma yanlısı olmasa. Ya da örneğin depremle ilgili eğitim alsa, acil durum çantasını hazır bulundursa, önlemini alsa, hazırlıklı olsa.Dediğim gibi depremden beri yazmak içimden gelmiyordu. Ancak torunlarımla, arkadaşlarımla keyif içinde geçireceğimi hayal ettiğim yaz günlerini korku ve endişe içinde geçirmeyi, moral bozukluğunun işimi engellemesine izin vermeyi de kendime yakıştıramadım. “Topla kendini Oya” dedim ve mutfağa girip denemelere, sonrasında denediklerimi paylaşmak üzere yazmaya tekrar başladım.Öyleyse hemen paylaşalım değil mi? 

Malzeme Listesi:

  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı
  • 100 gr mascarpone peynir (alternatif önerebileceğim peynir kaşar loru ya da kaymak loru. Mükemmel sonuç için mascarpone kullanmanız gerekiyor. Ben farklı peynirlerde aynı lezzete ulaşamadım)
  • 300 gr toz şeker
  • 2 adet limonun rendesi
  • 3 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 iri yumurtanın sarısı
  • 300 gr un 

Tarif: 

Fırın 160 dereceye ısıtılır. Tepsiye fırın kağıdı yayılır. Mascarpone, tereyağı, şekerin 150 gramı, 1 limonun rendesi, limon suyu, vanilya ve tuz krema gibi olana kadar çırpılır.

Yumurta sarıları ve un ilave edilir. Homojen olana kadar karıştırılır, hamur haline getirilir.

Kalan şeker ile geri kalan limonun rendesi karıştırılır. Dondurma kaşığı veya el ile ceviz büyüklüğünde toplar yapılır, şekerli limon içinde yuvarlanan topların her yanı bu karışımla kaplanır.

15 dakika pişirilir, soğuduktan sonra tepsiden alınır. 

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook