Menu

Content

Keçi Sütlü Dondurma

Sevgili takipçilerim bir süredir sizlerle paylaşımlarıma ara vermek zorunda kaldım. Yaklaşık 2,5 yıldır sürekli kaçıp korunmaya çalıştığımız Covid maalesef bizi de Bodrum tatilimizde yakaladı. Ne kadar önlem alınsada herkes korunmadıkça olmasak şaşardık. Neyse ki sorunsuz atlattık, bugün de negatif olunca Covid öncesi yapıp yayına alamadığım askıya alınan tariflerime sıra geldi.Bugün sizlere evimizin küçük şefi torunum Deniz'imle birlikte yaptığımız keçi sütlü dondurmayı paylaşarak başlıyorum.

Malzeme Listesi:

  • 500 ml keçi sütü
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 200 gr toz şeker
  • 200 ml süt kreması

Tarif:

Ölçülü süt kalın çelik tabanlı tencereye konur. Vanilya ilave edilerek orta sıcaklıktaki ateş üzerinde  karıştırılır. Kaynayınca ateşten alınarak dinlendirilir.

4 yumurta sarısı ve şeker derin bir kapta çırpılır. Sütlü tencere içi su dolu başka bir tencere içine tabanı suya değmeyecek şekilde oturtulur, (ben mari usulü) yumurtalı karışım ılık süte karıştıra karıştıra konur ve sulu bir krema kıvamı alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.

Karışım kaşığa yapıştığı zaman kıvamı oldu demektir. Soğuması için buzdolabına kaldırılır.

200 ml süt kreması ayrı bir kap içinde çırpılır yavaş yavaş hazırlanan yumurtalı karışıma yedirilir. Üzeri kapatılarak buzluğa konur.

Karışım hafifçe donduğu zaman ya dondurma makinasına aktarılır ya da mixerlanır. Kapaklı bir kutu içine alınan karışım buzluğa konarak iyice donması beklenir.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook