Menu

Content

İnci Taneli Tapyoka Puding

Bir taraftan can sıkıntısına karşı mutfağa kapanmalar, tarif üstüne tarif denemeler, diğer taraftan kilo almamaya, şekeri yükseltmemeye çalışmalar. Birbirine zıt iki durum arasında gidip gelirken orta yolu bulmaya çalışıyorum ben. Sizlerle paylaştığım bazı tarifler daha önce çeşitli zamanlarda yaptığım ama fırsatı bulamadığım lezzetler. Yani zannetmeyin ki 7x24, sabahtan akşama mutfakta, bol kalorili şeyler pişiriyorum. Emin olun öğünlerimizin çoğu son derece sağlıklı.
 
Tatlı, benim zayıf noktam. Bu süreci yaşarken mümkün olduğu kadar hafif tatlılardan yana kullandık hakkımızı. Bugün vereceğim tarif de böyle bir örnek olacak. Seçimim biraz da dolapta ne zamandır “hadi beni kullan artık” diye bekleyen tapyoka incileri nedeniyle oldu. Tapyoka Cassava bitkisinden elde edilen güçlü bir jelleşme gücüne sahip olan ve bu nedenle kremalı pudinglerde ve tatlılarda kullanılan bir cins minik inci topları şeklindeki nişasta. Glüten içermiyor. O nedenle tapyoka unu ya da nişastası bu tip beslenen kişiler için kurtarıcı besinlerden biri.
 
Aslında evde benden başka sütlü tatlı seven yok, hal öyle olunca ne kadar kontrollü gitmeye çalışsam da öyle görünüyor ki oturup kalkıp ben bitireceğim Tapyokalı Pudingi. Haydi beni yalnız bırakmayın, siz de tarife bir göz atın.

Malzeme Listesi:

  • 1/2 su bardağı inci tanesi tapyoka nişastası
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (sarı ve beyazı ayrılmış)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çay kaşığı limon rendesi
  • 1 çay  kaşığı zerdeçal

 

Tarif:

Tapyoka bir gece önceden 2 su bardağı su ile bir kaseye konur, oda sıcaklığında bir gece bekletilir.

Süt hafifçe ısıtılır. Tuz ve tapyoka ilave edilir. Tencere kenarında hafif baloncuklar oluncaya kadar ısıtılır.

Tencerenin kapağı kapatılır ve çok düşük sıcaklıkta 1 saat pişirilir. Sütün kaynamamasına dikkat edilir.

Yumurta akları ayrılır. Sarıları şeker ile birlikte hafifleyip beyazlaşıncaya kadar çırpılır.

Sıcak sütten bir miktar şekerle çırpılmış yumurtalara ilave edilir, karıştırılır.

Sonra yumurtalı karışım sürekli karıştırarak sütlü tencereye aktarılır, tapyoka karışım koyulaşıncaya kadar 15 dakika düşük ateşte pişirilir. Limon rendesi ve zerdeçal ilave edilir, karıştırılır. Ocağın altı kapatılır.

Yumurta beyazları kar gibi oluncaya kadar çırpılır, ve yavaş yavaş sıcak tapiyoka karışıma ilave edilir, iyice karıştırılarak
kaselere paylaştırılır.

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook