Menu

Content

Egzotik Havuç Lokumu

Havuç ve havuç suyunun faydalarını bilmeyen yoktur. İster salata, ister çorba, ister zeytinyağlı, ya da sadece biraz limon suyuna batırıp çiğ olarak tüketin, çiğ ya da pişmiş kışın sık sık sofralarımızı şenlendirir. Enerjik rengini, hafif tatlımsı tadını çok sevdiğim için benim kıymetli sebzelerimdendir havuç.

Değişik yemekler yapmayı ve mutlaka kendimden bir şeyler katmayı seven ben, bu kez hafif bir tatlı niyetine geçecek atıştırmalıkta denedim havucu. Yapımı zor olmayan, sağlıklı ve her türlü tatlı isteğinizi vicdanınızı rahatsız etmeden giderecek hafiflikte bir tarif bu. Umarım sizler de dener ve seversiniz.

Malzeme Listesi:

  • 10 adet havuç
  • 250 gr toz şeker
  • 5 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı narenciye suyu (1 adet limonun, 2 adet mandalinanın suyu ve rendesi ile 1 adet büyükçe portakalın suyu ve rendesi, gerekirse bardağın üzerine eklemek için su)
  • 2 çorba kaşığı diş diş kırılmış iç fındık
  • Antep fıstığı (ince çekilmiş, bulamak için)

Tarif:

Havuçlar soyulur, küçük parçalara bölünür ve tencereye konur, üzerine su konur, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülür.

Kağıt havlu ile suyu alınır ve patates ezici veya çatal ile ezilir.

Bir kaseye ölçülü şeker ve nişasta konur, karıştırılır.

Portakal, limon ve mandalinaların kabukları rendelenir ve nişastalı karışıma ilave edilir. Aynı mandalinalar, limon ve portakal sıkılır, suyu alınır.

Sıkılan meyvelerin suyu bir su bardağına konur, eğer bardağı doldurmamışsa üzerine su ilave edilir. İyice karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir.

Bu karışım ezilmiş havuçlara ilave edilir, karıştırılır ve orta ateşte birlikte pişirilir. Nişasta kokusunu kaybedip karışım iyice katılaşınca altı kapatılır ve iç fındık ilave edilir, karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Buzdolabına kaldırılarak 2 saat bekletilir.

Soğumuş karışımdan istenilen büyüklükte (ceviz kadar veya daha ufak) parçalar alınır ve yuvarlanır.

Düz bir tabağa ince çekilmiş Antep fıstığı serpilir, hazırlanan havuç topları üzerine sıralanır, hafifçe tabağı sallayarak fıstığa bulanması sağlanır.

Fıstığa bulanan havuç lokumları üzeri kapaklı bir kaba konur ve servise kadar buzdolabında bekletilir.

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook