Menu

Content

Krem Peynirli Salam Rulo

Sağlıklı beslenmek için, daha az yağlı, daha çok sebzeli, meyveli, kızarma yerine fırında ya da ızgarada pişmişi çeşitli yöntemlere başvuruyoruz. Evet, ben de dikkat etmeye çalışıyorum ama arada sırada da kaçamak yapmak yaşamı daha keyifli kılıyor. Bugün vereceğim tarif işte benim kaçamaklarımdan biri. Bazen yatmadan önce mide ses verip, “gece keyfi isterim” der. Bu vereceğim tarifi kraker üzerine koyup o sesi susturabilirsiniz (Dikkat! 1 tane kraker, 1 tane atıştırmalık! Daha fazlası değil). Yine bu tarifle isterseniz kahvaltı sofranızı süsleyebilir, isterseniz de partilerde ses getirecek bir atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.
Gerekli ana 3 malzemeyi de pişirmiyoruz. Bu da işimizi biraz daha kolaylaştırıyor. Gelelim tarife:

Malzeme Listesi:

  • 200 gr krem peynir
  • 16 adet macar salam
  • 1/2 adet kapya biber
  • 1/2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı limon rendesi
  • 4-5 sap frenk maydanozu

Tarif:

Tezgah üzerine kare şeklinde bir stretch film serilir. Üzerine krem peynir konur. İsterseniz 2ci bir stretch film ile kapatıp merdane ile yarım santim inceliğinde yayabilir veya bir spatula ile düzgün bir dikdörtgen şeklini verebilirsiniz.

Üzerine 8 adet salam hafifçe üst üste gelecek şekilde sıralanır, peyniri tamamen kaplar. Limon rendeleri serpiştirilir. Altta peynir üzerinde salamlar, üzerine yine stretch film konur ve elle hafifçe bastırarak (çok da fazla bastırıp peynirleri dışarı çıkarmadan) salamların peynire yapışması sağlanır. Alt üst edilir.

Stretch film kaldırılır ve bu kez peynirli tarafın üstüne ince dilimlenen biberler ve frenk maydanozu serpilir. Diğer 8 adet salam da yine hafifçe üst üste gelecek şekilde peynirli karışımın üzerine kapatılır. Üzerine tekrar strecht film konup hafifçe bastırılır. Üstte kalan stretch film kaldırılır, diğerinin yardımı ile peynirli – salamlı birleşim rulo yapılır, kenarlarından sıkıştırılır. Sosis gibi şekil alır. 1 saat buzluğa atılır. Çıkarılır ve ince dilimlenerek kraker üzerinde servisi yapılır.

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook